Zakelijk verzekeren

Om aan de vragen van onze zakelijke klanten zo goed mogelijk te voldoen bieden we daarom een breed gamma aan verzekeringsproducten aan. Dit voor zowel grote als kleine ondernemingen. De wettelijke verplichtingen rond verzekeringen zijn grotendeels dezelfde, maar elke onderneming is anders. Neem daarom zeker contact met ons op en ontvang professioneel advies op maat van je onderneming!

Zakelijk verzekeren bij MY Consultant

Burgerrechtelijke aanprakelijkheid bedrijf

Ook wel gekend als de verzekering BA, dekt net zoals bij de gewone burgerlijke aansprakelijkheid voor particulieren het zich voordoen van een risico welke schade berokkent aan derden. In dit geval is het je bedrijf dat per ongeluk schade berokkent aan derden en wordt de schade vergoed door de verzekeraar. Voorbeelden van risico’s die gedekt zijn:

Arbeidsongevallen

Elke werkgever is wettelijk verplicht een verzekering arbeidsongevallen af te sluiten voor de werknemers die ze in dienst hebben. Deze verzekering dekt de werknemers voor ongelukken die gebeuren op de werkvloer of tijdens het woon- werkverkeer (heen en terug). 

Wanneer er zich een arbeidsongeval voordoet wordt de werknemer vergoed voor zijn/haar arbeidsongeschiktheid, de ziekenhuisopname en ambulante medische behandeling (buiten het ziekenhuis). Indien een werknemer overlijdt door een arbeidsongeval wordt er een vergoeding voorzien voor het gezin van de werknemer.

Collectieve hospitalisatieverzekering

Met de collectieve hospitalisatieverzekering worden de medische kosten vergoed die je werknemers hebben naar aanleiding van een bezoek aan het ziekenhuis wegens ziekte, ongeval, zwangerschap,… . 

Deze verzekering sluit je dus af voor je personeel en jezelf, voor je personeel is het een zeer interessant extra legaal voordeel en als werkgever betaal je geen RSZ-bijdragen op de premies.

Wagenpark

Net zoals particulieren een autoverzekering dienen af te sluiten, is het ook voor een bedrijf verplicht een BA autoverzekering te nemen voor het bedrijfsvoertuig. Indien het bedrijf over meerdere voertuigen beschikt is het interessanter te kiezen voor een vlootpolis verzekering. Zo worden alle polissen van de voertuigen gebundeld in één enkele overeenkomst met voor elk voertuigtype de bijzondere voorwaarden en de tarieven. 

Gewaarborgd loon

Dit is het loon dat je werknemer ontvangt wanneer deze niet kan komen werken door ziekte of een ongeval. Dit komt afhankelijk van de situatie ten laste van de werkgever of de ziekte- en invaliditeitsverzekering. 

In volgende gevallen ben je als werkgever geen gewaarborgd loon verschuldigd:

Wens je vrijblijvend een offerte of premieberekening?

Zakelijk verzekeren: Diensten

1. Offerte aanvragen

Afspraak op kantoor na offerte.

2. Aangifte schadegeval

Geen afspraak noodzakelijk.

3. Gegevens wijzigen

Zonder afspraak te regelen.

4. Andere vragen

Zonder afspraak te regelen.

Toch liever een persoonlijk gesprek?

Maak een afspraak op ons kantoor