Hospitalisatieverzekering

In België is iedereen wettelijk verplicht een ziekteverzekering af te sluiten door zich aan te sluiten bij een erkend ziekenfonds naar keuze of bij de ‘hulpkas voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering’. De ziekteverzekering is onderdeel van de Belgische sociale zekerheid.

Een ziekteverzekering dekt echter, in tegenstelling tot een hospitalisatieverzekering, niet alles. Een bezoek aan een specialist of een ziekenhuisopname wordt gedeeltelijk terugbetaald, het deel dat dan voor eigen rekening blijft kan soms hoog oplopen. Daarom is het aangeraden om ook een hospitalisatieverzekering te nemen.

De hospitalisatieverzekering heeft een zeer uitgebreide dekking, zo dekken we de verblijfskosten in een ziekenhuis, de supplementen voor een éénpersoonskamer, erelonen, kosten voor overnachting bij je kind, vervoer, en nog veel meer. In tegenstelling tot een ziekteverzekering waar er na de tussenkomst van het ziektefonds soms nog een flinke factuur je richting uit kan komen.

 

Aanvullende voordelen

Er zijn nog meer verschillen die je rechtstreeks in de portemonnee voelt. Veel verzekeringsmaatschappijen hebben namelijk akkoorden met bepaalde ziekenhuizen om het leven van de patiënt te vergemakkelijken. Zo heb je in sommige gevallen recht op de derdebetalersregeling, dit wilt zeggen dat je bij een ziekenhuisopname geen voorschot dient te betalen en de factuur rechtstreeks naar de verzekeraar wordt gestuurd.

Wens je vrijblijvend een offerte of premieberekening?

Hospitalisatieverzekering: Diensten

1. Offerte aanvragen

Afspraak op kantoor na offerte.

2. Aangifte schadegeval

Geen afspraak noodzakelijk.

3. Gegevens wijzigen

Zonder afspraak te regelen.

4. Andere vragen

Zonder afspraak te regelen.

Toch liever een persoonlijk gesprek?

Maak een afspraak op ons kantoor