Cyberverzekering

Ondernemers en bedrijven zijn voortdurend bezig met optimaliseren. In het ondernemingslandschap van vandaag begint digitalisering een steeds belangrijkere rol te spelen. Dat hier vele voordelen aan verbonden zijn is geen geheim, wat er misschien minder bekend is zijn de risico’s die hiermee gepaard gaan.

Zo is er buiten doelgerichte aanvallen (hacks, DDOS aanvallen, virussen, …) ook de kans op een menselijk of technisch falen waardoor er waardevolle data naar de buitenwereld kan lekken. Een cyberverzekering hoort de dag van vandaag dan ook niet langer tot een nice to have, maar eerder tot een must have dekking.

Cyberverzekeringen bij MY Consultant

Wat wordt gedekt door de cyberverzekering?

Met de cyberverzekering ben je verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade die een cyberincident of systeeminbraak toebrengt aan derden (bv inbreuk op privacy of geheimhouding).

Financiƫle gevolgen

Omzetverlies als gevolg van een onderbreking of ernstige belemmering van de internet- en/of bedrijfsactiviteiten.

Onderzoekskosten

De kosten van het onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van een cyberaanval (hoe de aanvallers toegang hebben gekregen tot de systemen, welke gegevens verloren zijn, ...).

Bijkomende kosten

De kosten van het op de hoogte stellen van de cyberaanval aan klanten en/of providers. Dit kan gaan over het opzetten van een extra klantendienst om je klanten te ondersteunen indien ze ook slachtoffer zijn van de cyberaanval.

Reputatieschade

Hulp bij reputatieschade, zo wordt er met professionele PR-specialisten gewerkt om de reputatie van je bedrijf zo snel mogelijk te herstellen.

Afpersing

Wij staan je bij met advies van een erkend security-adviesbureau. Indien er losgeld werd betaald omdat je geen andere keuze had wordt dit ook vergoed.

Wens je vrijblijvend een offerte of premieberekening?

Cyberverzekering: Diensten

1. Offerte aanvragen

Afspraak op kantoor na offerte.

2. Aangifte schadegeval

Geen afspraak noodzakelijk.

3. Gegevens wijzigen

Zonder afspraak te regelen.

4. Andere vragen

Zonder afspraak te regelen.

Toch liever een persoonlijk gesprek?

Maak een afspraak op ons kantoor