Autoverzekering

De auto is tegenwoordig niet meer uit onze maatschappij weg te denken, met de zovele voordelen die aan een auto verbonden zijn zien we deze ook niet snel verdwijnen. Maar om van deze voordelen te kunnen genieten moet men een autoverzekering hebben, zo kan er correct worden opgetreden wanneer er iets misloopt en kunnen partijen die schade hebben opgelopen correct vergoed worden. Een autoverzekering vrijwaart je ook van hoge kosten en andere onfortuinlijke zaken die gepaard gaan met een auto ongeluk.

MY Consultant is makelaar van de meeste verzekeringsmaatschappijen zoals AXA, Baloise, AG Insurance en meer.

Hoe wordt de verzekeringspremie bepaald?

De premie van je autoverzekering wordt berekend aan de hand van volgende criteria:

Autoverzekering bij MY Consultant

Autoverzekering formules

Er bestaan verschillende formules van autoverzekeringen, we zetten even de drie standaard verzekeringen op een rijtje en beschrijven wat deze juist dekken:

BA autoverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering is een wettelijke verplichte verzekering die schade dekt die jij met jouw wagen aan derden veroorzaakt.

Mini-omnium

De mini-omnium of kleine omnium dekt de schade door brand, (poging tot) diefstal, glasbreuk, natuurkrachten en aanrijding met dieren.

Full-omnium

De full-omnium of grote omnium heeft dezelfde dekkingen als een kleine omnium, maar dekt ook nog eens de eigen schade.

Aanvullende voordelen

Aan deze autoverzekeringen kan je nog verschillende dekkingen en aanvullende verzekeringen toevoegen om jouw auto extra te beschermen.

Rechtsbijstandsverzekering

Met de rechtsbijstandsverzekering staan we je bij met juridische hulp, zelfs wanneer er zich geen risico heeft voorgedaan kan je bij ons terecht met je juridische vragen.

Bestuurdersverzekering

Deze dekt ook de lichamelijke schade die je als bestuurder oploopt, waar de BA autoverzekering enkel de schade dekt die je aan derden veroorzaakt, ben je met de bestuurdersverzekering dus ook gedekt tegen lichamelijke schade die je zelf oploopt alsook de gevolgen hiervan (bv.: inkomstenverlies, ...).

Garantieverlenging (nieuwe auto)

Bij de aankoop van je nieuwe wagen kun je met de garantieverlenging je wettelijke garantieperiode verlengen.

Garantieverzekering (tweedehands auto)

Bij de aankoop van een tweedehands wagen (aangekocht van een professionele verkoper) kan je ook kiezen voor een garantieverzekering. Deze verzekering dekt gebreken aan de overeenkomst. Voorbeeld: wanneer je wagen en de staat ervan niet overeenkomen met hetgeen beschreven is in de overeenkomst.

Wens je vrijblijvend een offerte of premieberekening?

Autoverzekering: Diensten

1. Offerte aanvragen

Afspraak op kantoor na offerte.

2. Aangifte schadegeval

Geen afspraak noodzakelijk.

3. Gegevens wijzigen

Zonder afspraak te regelen.

4. Andere vragen

Zonder afspraak te regelen.

Toch liever een persoonlijk gesprek?
Maak een afspraak op ons kantoor